kategóriák

A Silver radiátorok magas minőséget garantáló standard-ek szerint készülnek, ennek megfelelően kiválasztott alapanyagokból. A gyártási folyamat végén minden Silver radiátort 10 bar-os nyomáspróbának vetnek alá, így kiszűrvén a gyártás során sérült darabokat, tehát a gyárból csakis beszerelésre készen kerülnek ki. Belsejében található konvektorlemez sűrű bordázattal rendelkezik a magas hőkapacitás érdekében, melynek köszönhetően tökéletesen adja le benne keresztülfolyó víz hőjét.

Minden Silver radiátorra 12 év garanciát vállal a gyártó!

A Sanica acéllemez radiátorok kiváló minőséget képviselnek. Hosszú élettartamukat a modern gyártástechnológiának köszönhetik. A Sanica radiátorok különleges epoxi bevonatot kapnak, így magas korrózióvédelemről beszélhetünk. Könnyen tisztíthatóak, nem kell vele bajlódni, így ebből a szempontból is kényelmesek. A víztől felvett hőt a lehető legmagasabb hatásfokkal adják át a környezetüknek, növeli a helyiségben tartózkodók komfortérzetét. Válassza ki az Önnek megfelelő Sanica radiátort, és rendelje meg.

A Dunaterm radiátorok 10 éves garanciával kaphatók. A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készített radiátorok garantáltan megfelelnek az európai minősítéssel kapcsolatos előírásoknak és követelményeknek. Kategóriájában a legjobb választás, hisz az ár/érték aránya nagyon jó! Hatalmas méretválasztékával nincs olyan helyiség egyetlen háztartásban sem ahova ne lehetne beszépíteni! Három különböző vastagság (11k, 22k, 33k), beépítési magasságát tekintve a 300 mm-től egészen a 900 mm-es magasságig terjedő skálán választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet!

A Dunaferr radiátorokat 3 főbb termékcsoportra oszthatjuk, a Dunaferr LUX-UNI, Dunaferr LUX-N illetve a Dunaferr (D-ÉG) Standard. Mind 3 termékcsoport rendkívül nagy méretválasztékkal kapható, a LUX-UNI egy-, kettő- és háromsoros verzióban is megvásárolható. Hagyományos illetve asz esztétikusabb rejtett csatlakozással is szerelhetők. Minden termék 10 év garanciával kapható!

A FixTrend radiátorok ár/érték nézve a legkedvezőbb a magyar piacon. A legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően készülnek a DIN EN ISO 9001 szabványt betartva, teljes körű korrózióvédelemmel! A gyártó 10 év garanciát vállal a FixTrend termékekre kedvező áron! Rendkívül egyszerűen szerelhető a három oldalas burkolatának köszönhetően.

A KORAD hazánkban is elismert európai minőségben és minősítéssel a határ mellett gyártja radiátorait.Termékeik a legmagasabb minőségi elvárások alapján készülnek. A KORAD gyár 10 év garanciát vállal a termékeire, külön a festésre 6 évet.

A KORALUX törölközőszárítós radiátorok minden célcsoport számára nyújt az igényeknek megfelelő terméket. Mindenki megtalálja a saját ízlésének, igényének megfelelőt. Kapható íves és egyenes kivitelben, M-es kötéssel és a beépített fűtőpatron sem akadály! 

A Dunaferr BOSSA törölközőszárítós egy magasabb árkategóriában találhatók, viszont a magasabb árakhoz kiváló minőség is társul! Tökéletes választás azok számára akik a minőséget helyezik előtérbe.  A Dunaferr BOSSA radiátorok számtalan méretben, íves és egyenes kivitelben is elérhetők.

A BRH Angelit törölközőszárítós radiátorok az egyik legkeresettebbek a piacon. Elegáns formatervezésének és négyzetes profiljának köszönhetően bármely fürdőszobába tökéletesen illik. Kétféle változatban, íves illetve egyenes kivitelben kapható. A magyar gyártó 5 év garanciát vállal az általa készített termékekre melyek teljesen megfelelnek az európai szabványoknak!

A Concept törölközőszárítós radiátorok a legkiválóbb minőségű acéllemezből készülnek. A gyártó 5 év garanciát vállal az általa késztett termékekre. A Concept íves és egyenes kivitelben is kaphatók. Könnyen csatlakoztathatók a központi rendszerhez, illetve elektromos fűtőpatronnal kiválóan üzemel.

A Viking alumínium radiátorokat elsősorban a panellakásokban használt régi öntöttvas radiátorok kiváltására fejlesztették ki. A hegesztett alumíniumból készült radiátorok sokkal költséghatékonyabbak ugyanis hamarabb képesek felmelegedni, kevesebb gázt kell felhasználniuk ugyan annak a hőnek a leadásáért. Egyszerű a csere is, mert a radiátorok tartójának mérete majdnem megegyezik a régi radiátortartó méretével. A hosszú 25-30 éves élettartam miatt a gyártó 10 éves garanciát vállal a Viking alumínium radiátorokra!

A Romantic Classic alumínium radiátorok a piacon megtalálható márkák közül a legnagyobb szín és méretválasztékkal rendelkeznek! Mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt bármely funkciójú helyiségbe. A Romantik alumínium radiátorok egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül könnyen bővíthetők roncsolás nélkül a tagolt rendszer miatt. Legelterjedtebb alumínium radiátornak nevezhető évtizedek óta a radiátorok piacán. A gyártó 10 év garanciát és 25 éves élettartamot garantál!

A Romantik Classic alumínium radiátorokat elsősorban a panellakásokban használt régi öntöttvas radiátorok kiváltására fejlesztették ki. A hegesztett alumíniumból készült radiátorok sokkal költséghatékonyabbak ugyanis hamarabb képesek felmelegedni, kevesebb gázt kell felhasználniuk ugyan annak a hőnek a leadásáért. Egyszerű a csere is, mert a radiátorok tartójának mérete majdnem megegyezik a régi radiátortartó méretével.

A Termosztatikus termosztátfejek a leggazdaságosabbak a radiátorra szerelhető szelepek közül.  A folyamatosan szabályzó termosztátfejnek köszönhetően a túlfűtés illetve a felesleges gázhasználat minimálisra csökken! Csak azokban a helységekben javasolt a használatuk, ahol nincs kiépítve központi termosztát!

A fűtési rendszerek nagyon fontos alkotó elemei a radiátor szelepek. Ezek elhanyagolása súlyos következményekhez vezethet, ugyanis egy öreg rossz minőségű szelep már nem képes szabályozásra, csöpögni kezd, illetve levegőt szívhat be. Egy korszerű radiátorszelep semmilyen hangot nem ad ki megbízhatóan zár. A radiátorszelepek legfontosabb kiemelt része az alsó visszatérő egység, melylehetővé teszi, hogy a radiátort elzárva le lehessen szerelni.

Azokat a háztartásokat amelyben nincs központi termosztát, el lehet látni helységenként termosztatikus szelepekkel, melyet közvetlenül a radiátoron tudunk szabályozni. Nagy előnye, hogy ennek segítségével a túlfűtés illetve a túlzott gázfogyasztás megszünik.

Minden fürdőszobai radiátor üzemeltethető tisztán villamos energiával, egy alternatív üzemben az Elektromos fűtőpatronok segítségével. Ezeket a fűtőtest alján tudjuk csatlakoztatni. Praktikus megoldás a fűtésszezon utáni/előtti időszakban amikor még a teljes rendszert nem üzemeltetjük, csak a fürdőszobai törölközőszárítós radiátort.

A radiátor méretezés elengedhetetlen a fűtési rendszer tervezésekor, hiszen a ettől jelentősen függ majd későbbi komfortérzetünk és fűtésszámlánk is az évek során. A méretezés alapvetően két módszerrel valósítható meg.

Pontos radiátor méretezés hőszükséglet számítás alapján, tervező által

Épületgépész tervező a pontos építész alaprajzok segítségével figyelembe véve az épület valamennyi hőtechnikai jellemzőjét - falszerkezet típusa, hőátbocsájtási tényezője, nyílászárók típusa, mérete és hőátbocsájtási tényezője, födémszerkezet pontos rétegrendje és az épület homlokzatának átlagos hőátbocsájtási tényezője- helységenként a hőleadásnak megfelelően számítja ki a radiátorok méreteit.

Becsült radiátor méretezés "ökölszabályok" figyelembevételével

Az átlagos magyar épületek esetében jól működő becsült méretezés valósítható meg úgy, hogy helyiség légköbméternként 30-50W hőleadással számolunk. Azt, hogy a két szélsőérték között melyik hőleadásúba soroljuk az épületet, sok tényező határozza meg. Ilyenek lehetnek: szabadonálló családi ház vagy több oldalról fűtött lakásokkal körbevett társasházi lakás, új homlokzati hőszigeteléssel és nyílászárókkal ellátott épület vagy a nyílászárók is 20 évvel ezelőttiek. Szabadon álló családi ház esetén a belmagasság számításakor a födém vastagságát is figyelembe kell venni. (általában 30 cm) A különösen jó hőszigeteléssel rendelkező új, korszerű épületeknél elegendő a 20-25W/m3 hőleadással számolni.

Becsléssel megállapítható tehát, hogy egy lég m3-re mennyi hőleadást kell számolni és ezt követően minden helyiség belső térfogatát is lég m3-re vetítve. Ebből könnyedén kiszámítható a kívánt  méret helyiségenként. Minden méretet méterben kell figyelembe venni.